Вітаміни для вагітних

  • Ціна
    грн - грн
  • Призначення
    0
    0
    0
    0
    0
  • Група застосування
    0
  • Окремі вітаміни
    0
    0
  • Мікроелементи
    0
    0
    0
    0
    0
  • Склад
    0
    0
    0
    0
  • Форма випуску
    0
    0
    0
  • Кількість
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Бренди
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Виробники
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0

Елевіт-комплекс 1 таблетки №30 - Фото

325 грн

  0 отзывов

Елевіт-комплекс 2 капсули №30 - Фото

456 грн

  0 отзывов

Елевіт-комплекс 3 капсули №30 - Фото

484 грн

  0 отзывов

Емфетал таблетки №60 - Фото

259 грн

  0 отзывов

Прегнакеа Оріджинал таблетки №30 - Фото

350 грн

  0 отзывов

Показано з 1 по 21 із 25 (всього 2 сторінок)

Здоров'я і добре самопочуття майбутніх мам

Необхідність вживання їжі, багатої на вітаміни та мікроелементи, зростає в період виношування плоду і лактації. Вагітна жінка потребує підвищені норми надходження в організм корисних інгредієнтів, оскільки від цього залежить не тільки її власне самопочуття, але і здоров'я майбутньої дитини.

Народження здорового малюка прямо пов'язане з тим, що їсть його мама, тому вона повинна відповідально ставиться до формування свого раціону і забезпечувати регулярне надходження в організм усіх найбільш важливих вітамінів і мікроелементів. Це можуть бути як натуральні продукти, що містять потрібні елементи, так й вітамінні комплекси або дієтичні добавки фармакологічного походження, в яких потрібні інгредієнти правильно збалансовані та підсилюють дію один одного.

Які вітаміни потрібні жінкам в період вагітності

Серед найбільш важливих вітамінів для жінок при вагітності та лактації лікарі називають такі:

  • А (ретинол). Внаслідок здатності впливати на гени, відповідальні за ріст клітин і формування клітинних структур, починаючи від кісткової тканини та закінчуючи слизовими оболонками та сітківкою очей, важливість цього вітаміну неможливо переоцінити. Ретинол міститься в яловичій печінці, риб'ячому жирі, курячих яйцях. Він також синтезується в організмі з бета-каротину, який є в помаранчевих овочах і фруктах: моркві, обліписі, абрикосах, куразі, а також листовій зелені. Потрібно мати на увазі, що надлишок ретинолу може негативно позначитися на здоров'ї, оскільки у великих дозах він є токсичним. Мінімальна потреба в вітаміні А - 800 мкг на добу.
  • B1 (тіамін). Дефіцит цього елемента негативно позначається на розвитку ЦНС плода, а також на емоційному і психологічному стані вагітних жінок. Здебільшого тіамін є в горіхах, паростках зернових, пшеничних висівках, капусті, картоплі та редьці. Мінімальна добове надходження вітаміну В1 в організм має становити 1,4 мг.
  • B2 (рибофлавін) називають вітаміном росту, оскільки його нестача в раціоні може привести до затримки внутрішньоутробного розвитку плода, а в найгіршій ситуації - до його загибелі. При дефіциті рибофлавіну може спостерігатися тяжка форма раннього токсикозу, а в період лактації знижуватися вироблення молока. Рибофлавін міститься в яловичих субпродуктах, курячих яйцях, молоці, дріжджах, помідорах, капусті, сої, шпинаті, шипшині та абрикосах. На добу майбутня мама повинна приймати мінімум 1,6 мг вітаміну B2.
  • B6 (піридоксин). Цей вітамін В приймає участь в синтезі білків і молекул ДНК плоду, активізує функцію печінки, відповідальний за роботу серця і формування головного мозку малюка. Його дефіцит в раціоні може викликати важкий і затяжний токсикоз майбутньої матері. Джерелами вітаміну В6 є картопля, морква, капуста, помідори, бобові, а також фрукти і ягоди: банани, цитрусові, вишня, черешня, садова суниця. Добова доза вітаміну B6 повинна бути не менше 3 мг.
  • B9 (фолієва кислота). Дуже важливий вітамін при вагітності, позаяк має безпосередній вплив на життєздатність і правильний розвиток плоду. Його регулярна нестача може привести до каліцтва плоду, розвитку спинномозкової грижі, недорозвинення черепа і мозку, а у жінки - до виникнення анемії. Найбільше фолієвої кислоти в броколі, шпинаті, цитрусових. З урахуванням важливості даного з'єднання багато лікарів рекомендують приймати його у вигляді дієтичних добавок. Вітаміну В9 на добу має надходити в організм не менше 800 мкг.
  • B12 (ціанкобаламін) бере участь в синтезі ДНК і деяких амінокислот, забезпечує жировий і вуглеводний обмін, стимулює кровотворення. Відмітна особливість цього вітаміну - здатність до накопичення, що позитивно впливає на здоров'я малюка після народження. Джерелом вітаміну B12 є яловича печінка, м'ясо, риба, морепродукти, твердий і м'який сир. Необхідна кількість цианкобаламіну на добу має бути на рівні 2,2 мкг.
  • С (аскорбінова кислота) - потужний антиоксидант, захищає кровоносні судини, відповідає за роботу ЦНС, бореться з канцерогенами, що дуже важливо під час вагітності для здоров'я дитини та її мами. Найбільше цього вітаміну в чорній смородині, шипшині, цитрусових, квашеній капусті, солодкому перці. Аскорбінової кислоти при вагітності необхідно не менше 75 мг в день.
  • D належить до групи біологічно активних речовин (кальциферол) з гормоноподібною дією. Цей вітамін впливає на правильне формування кістково-суглобової системи плода. Міститься риб'ячому жиру, печінці тріски, жирному оселедцю, курячих яйцях і вершковому маслі. Однак, потрібно мати на увазі, що надлишок цієї речовини небажаний для майбутньої матері, позаяк сприяє передчасному кальцинозу плаценти. Його мінімум на добу становить 10 мкг.
  • Е (токоферол) називають вітаміном молодості, він захищає організм від вільних радикалів, сповільнює процеси старіння. Для майбутньої матері токоферол важливий тим, що перешкоджає виникненню загрози переривання вагітності, запобігаючи відшарування плаценти, а для дитини - захистом від інфекцій і підготовкою легень малюка до самостійного функціонування. Найбільше вітаміну Е міститься в проростках зародків пшениці, гороху, в рослинній олії extra virgin (соняшниковій, соєвій, кукурудзяній та арахісовій). Добове вживання вітаміну Е при вагітності має бути не менше 15 мг.
  • К (філохінон) впливає на згортання крові, а значить, попереджає різноманітні кровотечі у матері та плоду. Джерелами філохінону є шипшина, помідори, капуста, морква і садова суниця. В організм його має надходити близько 65 мкг на добу.
  • РР (ніацин) забезпечує клітинне дихання всіх органів, як майбутньої матері, так і її дитини. Ніацин є в м'ясі, печінці, нирках, молоці та яйцях, а також в гречці, бобових і печерицях. На добу його необхідно не менше 17 мг.

При виборі вітамінів для матусь потрібно враховувати індивідуальні особливості організму, аналізувати склад препаратів. Кількісна дозування і складу вітамінно-мінеральних комплексів залежить від стану здоров'я вагітної жінки. Так в першому триместрі лікарі рекомендують приймати не комплекси вітамінів, а окремі сполуки, наприклад, фолієву кислоту, вітамін Е і препарати з йодом. При значної нестачі їх в організмі матері, у дитини можуть виникнути незворотні зміни.

У багатьох полівітамінних комплексах можна помітити нестачу кальцію. Це зроблено спеціально, оскільки багато жінок в положенні намагаються регулярно поповнювати свій організм цим з'єднанням, щоб уникнути проблем з зубами та нігтями. При наявності в вітамінах великої кількості кальцію може виникнути гіперкальціємія, що не менш небезпечна, ніж дефіцит цього елемента. У випадку його недостачі є сенс почати окремий прийом препаратів з кальцієм.

Купити вітаміни для вагітних і годуючих жінок по самій вигідній ціні з доставкою по Києву та Україні Ви можете в нашому інтернет-магазині "Фітомаркет".

Бажаємо Вам приємних покупок!

Читати далі