Як налагодити травлення під час вагітності

Замовити вітаміни

Відмова від відповідальності

Сайт не дає ніяких заяв або гарантій, прямих або непрямих, відносно повноти, точності, достовірності або відповідності вмісту даного блогу для будь-якої конкретної мети. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних й пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися як заміна консультації з лікарем.

Як налагодити травлення під час вагітності

Проблеми ШКТ трапляються у всіх вагітних жінок. Але в одних — це тимчасова проблема, викликана закономірними змінами в організмі, а в інших — постійна. В обох випадках організму потрібна допомога.

Майже кожна майбутня мама стикалася з таким не приємними станами, як нудота, печія, підвищене газоутворення або запор. А останню проблему відчувала хоча б раз кожна вагітна жінка.

Запор може з'являтися протягом всієї вагітності, а може виникнути тільки в другій половині. Все залежить від стану шлунково-кишкового тракту жінки до вагітності та особливостей її протікання.


Причини запору

Запори можуть бути обумовлені загальними факторами (порушення балансу мікрофлори, загальний збій в роботі шлунково-кишкового тракту, погане харчування з малою кількістю рослинної клітковини та рідини) і специфічними, властивим тільки вагітним жінкам. Про них трохи докладніше.

  • Зростаюча матка все більше і більше здавлює кишківник, заважаючи його роботі, викликаючи застій просування калових мас і циркуляції венозної крові в малому тазі, що призводить до запорів.
  • Гормон вагітності прогестерон завжди погіршує перистальтику, кишковий ритм.
  • Слабшає дія стимуляторів мускулатури кишківника, які в нормі виробляє організм. Під час вагітності є необхідність у зменшенні їх активності, оскільки вони можуть стимулювати та скорочувати функцію матки, а це загрожує перериванню вагітності. Тому включаються природні механізми, які працюють на головну задачу — виносити малюка. Запори при цьому — побічні ефекти такого регулювання. І першопричину ніяк не усунути. Але якими б не були причини запору, від нього потрібно позбавлятися. Адже складно говорити про здоров'я і комфорт вагітної при наявності постійних запорів, а значить, такої ж постійної інтоксикації організму малюка і мами.

Як лікувати?

  • Лікування закрепів має бути комплексним. В першу чергу, лікарі рекомендують відкоригувати образ життя.
  • Підтримуйте здоров'я всіх органів шлунково-кишкового тракту. Ще до вагітності потрібно провести лікування проблем, які у вас є (гастрит, коліт, холецистит), а також разом з лікарем-гастроентерологом продумати відповідне лікування на час виношування в разі загострення хронічних захворювань.
  • Правильно харчуйтеся з достатньою кількістю рослинної клітковини: овочів, ягід, фруктів, кисломолочних продуктів.
  • Пийте достатню кількість рідини.
  • При запорах у вагітних рекомендовані натуральні препарати на основі лактулози, такі як Лактусан сироп. Лактулоза м'яко стимулює роботу кишківника, відновлює роботу кишківника, відновлює баланс мікрофлори, усуває токсини в кишківнику.

Лактусан — біологічно активна добавка (БАД), заліза та ін.

Стимулює ріст корисної мікрофлори та відновлює власну мікрофлору в товстій кишці, захищає корисну мікрофлору кишківника від дії антибіотиків, пригнічує патогенну мікрофлору, скорочує потрапляння в організм токсинів, звільняє від хронічних закрепів. Застосовується при кишкових дисбактеріозах, хронічних запорах (в т.ч. у вагітних), колітах, алергічних захворюваннях; для активізації імунної системи кишківника.

Усунення запору натуральними засобами, такими як насіння Льону звичайного, допоможе полегшити стан надовго, без шкоди для мами та малюка!

Насіння льону є неперевершеним спеціальним дієтичним продуктом харчування, що володіє унікальними властивостями.

Вони використовуються як смачна і цінна дієтична добавка при приготуванні всіляких холодних страв, будь-яких фруктових і овочевих салатів, капусти, вінегретів і соусів. Лляне насіння можна додавати в будь-які готові каші, в картопляне пюре, в готові перші та другі страви. Дуже смачно і корисно змішувати з сиром і зеленню, зі сметаною і майонезом. Насіння льону можна вживати разом з молоком, йогуртом і кефіром. Насіння льону корисно додавати в борошняні вироби при випічці, як замінник яєць або олії. Додавання насіння льону в зазначені страви не змінює технологію їх приготування, а лише покращує якість цих страв і збільшує їх харчову цінність.

Відповідаємо на запитання у коментарях

Обговорення


Новий коментар

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре