Як приготувати корисні сирні оладки з псиліумом?

Замовити вітаміни

Відмова від відповідальності

Сайт не дає ніяких заяв або гарантій, прямих або непрямих, відносно повноти, точності, достовірності або відповідності вмісту даного блогу для будь-якої конкретної мети. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних й пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися як заміна консультації з лікарем.

Як приготувати корисні сирні оладки з псиліумом?

Псиліум (лушпиння насіння подорожника) — це харчові волокна, на 80-85% складаються з розчинної клітковини. За рахунок цього псиліум прекрасно нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, зменшує відчуття голоду, очищає кишківник, стабілізує процес травлення. Є сильним ентеросорбентом, який виводить з організму шкідливі речовини. А для тих, хто дотримується дієти Дюкана, його прийом допоможе знизити загальний рівень холестерину на 4%, а холестерину низької щільності (шкідливого) на 7%. Якщо псиліум вживати тривало і в поєднанні з іншими натуральними засобами (насіння льону, пшеничні висівки, пектини, овочі та фрукти) це буде сприяти поліпшенню обмінних процесів на клітинному рівні та допомагати зниженню ваги. Поліпшення роботи кишківника та уповільнення всмоктування жирів сприяють схудненню.

Крім всіх лікарських властивостей, псиліум має чудові кулінарні можливості. Головна особливість — він відмінно вбирає вологу, формуючи при цьому гелеобразну масу. Завдяки цій властивості псиліум прекрасно згущує тісто і надає йому необхідну в'язкість. Не має смаку і запаху, тому нейтральний в будь-який випічці. Додаючи псиліум в тісто, дайте йому постояти 5-10 хвилин, щоб він увібрав вологу, і ви змогли оцінити консистенцію тіста. Якщо занадто густе — додайте рідини.

Дуже легкий в приготуванні рецепт сирних оладок для всієї родини:

  • 1 пачка (350 г) сиру знежиреного
  • 3 яйця
  • 2-3 ст. ложки псиліума
  • 50 мл вершків
  • щіпка ваніліну

З'єднайте яйця з сиром і ваніліном, додайте псиліум і вершки, гарненько розмішайте і залишіть на 10 хвилин, щоб псиліум увібрав вологу. Якщо тісто вийшло занадто в'язким долийте ще вершків, якщо рідким — додайте ще пів ложки псиліума. Обсмажуйте їх пару хвилин на кожній стороні до появи золотистого відтінку. Оладки нейтральні та прекрасно поєднуються як з солодким, так і з солоним. Тому можна подавати як з медом, джемом, корицею, так і з ікрою, шинкою, солоною рибою.

Псиліум можна придбати в нашому інтернет-магазині "Фітомаркет".

Відповідаємо на запитання у коментарях

Обговорення


Новий коментар

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре