Молоко і артеріальний тиск: шукаємо зв'язок!

Замовити вітаміни

Відмова від відповідальності

Сайт не дає ніяких заяв або гарантій, прямих або непрямих, відносно повноти, точності, достовірності або відповідності вмісту даного блогу для будь-якої конкретної мети. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних й пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися як заміна консультації з лікарем.

Молоко і артеріальний тиск: шукаємо зв'язок!

Зміст:
➦Чим корисні молочні продукти?
➦Непереносимість і алергія
➦Вплив молочних продуктів на тиск
➦Шкода молочних продуктів

Люди вживали молочну продукцію з давніх часів, гідно оцінивши якості коров'ячого та козячого молока. Це найпопулярніші домашні тварини, яких утримували стародавні племена. Молоко містить понад сто компонентів і є складною структурою. Поживна цінність молока пояснюються тим, що воно призначене для вигодовування потомства.

Чим корисні молочні продукти?

Молочна продукція вкрай важлива для здоров'я людини, особливо в дитячому віці. Молоко, кефір, сири - молочні продукти різного типу, які містять цінні компоненти, в тому числі білки та амінокислоти. Молочний білок швидко засвоюється організмом. Він бере участь в синтезі гормонів і ферментів в тілі людини. Велика кількість мікроелементів, що містяться в молоці, позитивно впливає на стан дитячого організму, що постійно росте. Кальцій і фосфор впливають на формування кісткової тканини та клітин крові. Лактоза з молока - один із продуктивних джерел енергії.

Вміщені в молочних продуктах мікроелементи мають бактерицидну дію і значно скорочують вплив токсичних речовин на тіло. Корисним вважається натуральне молоко, яке не пройшло пастеризацію. Будь-яка обробка і кип'ятіння вбиває корисні елементи, тому не варто краще вживати молоко в сирому вигляді. Не варто змішувати його з іншою їжею. Корисно пити тепле молоко з медом, сухофруктами та спеціями.

Непереносимість і алергія

Шкода молока

Останнім часом було доведено, що молоко - досить алергенний продукт. Тому воно протипоказане деяким людям. Найчастіше алергічні реакції виникають на складові молока лактозу або казеїн. Непереносимість лактози виникає при збої у виробленні ферментів для її розщеплення. Найчастіше така проблема стосується тільки молока, при цьому з вживанням кисломолочної продукції проблем не виникає.

Молоко - складний продукт, який все ще до кінця не досліджений. У дорослих людей часто виникає лактозна непереносимість, це трапляється з віком і в більшості випадків всьому виною генетична схильність. Незбиране молоко високої жирності здатне викликати розлад роботи шлунково-кишкового тракту. При цьому кисломолочні продукти та сири зазвичай переносяться добре.

Тому в зрілому віці рекомендується звернути увагу на такі кисломолочні продукти як сири - вони справжнє джерело мікроелементів і вітамінів. У молочних продуктах знаходиться велика кількість вітамінів групи В, жиророзчинних вітамінів А, Е, і триптофану.

Якісний сир, вироблений з натурального молока високої якості цілюще діє на нервову систему. Він відмінно знімає нервове напруження і почуття занепокоєння. Навіть рекомендується перед сном з'їдати шматочок сиру, - лікар-дієтолог Марина Вауліна.

Добавки для контролю тиску:

Mega CoQ10 Country Life
L-Карнітин + Коензим Q-10 Vansiton
GABA Relaxer Country Life

Вплив молочних продуктів на тиск

У дослідженні впливу молочних продуктів на гіпертонію взяли участь близько 30 000 жінок середнього і старшого віку, які страждають високим тиском або схильних до інсульту. Певний час вони вживали знежирені молочні продукти та дотримувалися вітамінізованої дієти з переважанням кальцію і вітаміну D.

Вчені досліджували безпосередньо вплив молока на організм людини. Вони виявили, що жінки, які вживали щодня 2 і більше склянок знежиреного молока, скоротили ризик виникнення гіпертонії більше ніж на 10% в порівнянні з тими, хто пив молоко 1 раз місяць. Таким чином можна з'ясувати, що знежирене молоко знижує тиск.

Дослідження змогло довести ефективність знежиреного молока у зв'язку з тим, що воно забезпечує організм дев'ятьма найважливішими поживними речовинами. У тому числі тіло отримує достатні дози кальцію, вітаміну D, протеїну і калію.

Третина населення планети страждає на гіпертонію, і все більша кількість жінок мають підвищений кров'яний тиск. За останні 10 років суттєво збільшилася кількість безконтрольної гіпертонії у жінок, що призводить також до серйозного ризику виникнення серцево-судинних хвороб, інсульту та ниркової недостатності.

Молоко для серця

Збільшує ризик серцево-судинних захворювань

Надмірне вживання молочних продуктів іноді провокує ризик серцево-судинних захворювань. В цьому випадку мова йде виключно про цілісний жирному молоці. Однак якщо пити його в помірній кількості, проблемами це не загрожує. Правильно ферментований або збагачений корисними елементами продукт навіть допомагає знизити ризик серцевих захворювань.

Шкода молочних продуктів

Попри всю свою користь, іноді молочна продукція може сприяти розвитку різних захворювань. Особливо, якщо магазинний кефір, сир або йогурт зроблені з ненатурального молока, з додаванням великої кількості консервантів.

У твердій молочної продукції: сирі, сметані або сирі є казеїн, який може накопичуватися в організмі. Велика його кількість в організмі склеює їжу та ускладнює її перероблювання. Часте вживання ненатуральних молочних продуктів призводить до постійної втоми, метеоризм, діареї, головного болю, забитим судинах, атеросклерозу та артрозу.

Відповідаємо на запитання у коментарях

Обговорення


Новий коментар

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре