Чайний гриб отримав свою назву завдяки здатності продукувати живильне середовище для бактерій і дріжджів. Ця симбіотична реакція породжує унікальну кисло-солодку газовану рідину, чимось схожу на квас. У закритій ємності спори активно розростаються, прагнучи заповнити собою весь вільний простір. Надзвичайна користь від прийому такого напою дозволила йому швидко завоювати популярність, а простота вирощування зробила звичним жителем наших кухонних шафок. Організм також називають маньчжурським, японським або грибом Комбуха. Комбучу корисно пити людям будь-якого віку для зміцнення імунітету.

Що лікує чайний гриб
Користь для чоловіків

Користь для жінок
Гриб питний містить велику кількість вітамінів групи В, різні види антиоксидантів і пробіотики. Залежно від способу приготування і зберігання комбучі вміст поживних речовин може значно відрізнятися. Так, комбуча з магазину містить близько 30 калорій, а також 2-8 грамів цукру на порцію. Домашній напій комбуча може бути більш корисною, оскільки виготовлений вами самостійно. Вчені давно встановили наявність зв'язку між кількістю прибутків в нашому тілі та станом депресії. Завдяки поліпшенню флори шлунка комбуча може надавати легкий заспокійливий ефект, а протизапальні властивості комбуча допоможуть полегшити деякі симптоми нездужання. Грибний квас можна використовувати зовні для обличчя та волосся. Умивання корисними бактеріями та пробіотиками допоможе поліпшити тонус шкіри, зменшити висипання і прибрати активні вогнища запалення. Для волосся комбутя надає ефект зміцнення та оздоровлення.
Скільки разів на день можна пити чайний гриб?


Кому не можна пити чайний гриб

Чим небезпечний чайний гриб
