Всі ми любимо десерти, але знаємо, як це відіб'ється на нашій фігурі. Якщо хочеться чогось солоденького і смачненького варто спробувати приготувати в домашніх умовах корисні солодощі без шкоди для фігури. Протеїнові десерти забезпечують відчуття ситості, знижують апетит і можуть бути інгредієнтом для приготування кексів, млинців, желе, а не просто протеїновий коктейль, який все ж з часом набридає.
На сніданок можна приготувати протеїнові млинці. Це не тільки смачно і корисно, але і дуже економить час, якого вранці так не вистачає.
Також є й інші рецепти смачних і корисних десертів.
Ванільна панакота
10 г швидко розчинного желатину
1 мірна ложка (28 г) протеїну ANS протеїну Diablo Protein US ванільне морозиво
Склянка молока
½ склянки молока підігріти, розвести желатин, остудити. Другу половину молока за допомогою міксера змішати з протеїном і вилити туди розчин желатину, продовжуючи збивати хвилин 5. Вилити в форму і поставити в холодильник. Також можна приготувати панакоту з іншими смаками, використовуючи при цьому протеїни з різними смаками, наприклад, ANS протеїн Diablo Protein US карамель-маккіато; ANS протеїн Diablo Protein US чорниця-гранат; ANS протеїн Diablo Protein US шоколадний Брауні.
Млинці зі смаком карамелі
40 мл. молока
1 мірна ложка протеїну (ANS протеїн Diablo Protein US карамель-маккіато)
Змішайте в шейкері 40 мл молока та 1 порцію сухої суміші. Якщо суміш виходить занадто рідкою, ще додайте протеїну. Отриману масу розділіть на кілька рівних порцій (з однієї порції сухої суміші виходить 2-3 млинці). Вилийте одну з приготованих порцій на попередньо розігріту сковорідку. Посмажте протягом 40-60 секунд, потім переверніть на іншу сторону і також посмажте протягом 40-60 секунд. Подавати млинці можна з йогуртом, фруктами або ягодами (наприклад, ягоди годжі будуть відмінним доповненням до млинців, як джерело вітамінів і мікроелементів).
Протеїнове печиво
50 г сироваткового протеїну (ANS ізолят сироваткового протеїну N-ISO 100% Hydrolyzed печиво і крем або з іншими смаками)
400 г нежирного сиру
2 яйця
2 столових ложки борошна
1 столова ложка вівсяних або пшеничних висівок
2-3 столових ложки какао
Сорбіт або фруктоза (замінник цукру) - за смаком
Збиваємо всі інгредієнти до однорідної маси. Цукрозамінник попередньо розчиняємо в столовій ложці окропу і відправляємо туди ж. На деко, застелене пергаментним папером, викладаємо печиво та випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Печиво має вийти трохи хрустким зовні, але м'яким всередині.
Фруктове морозиво
Зазвичай морозиво не зустрінеш в раціоні тих, що худне через високу жирність, але фруктове морозиво з сироватковим протеїном можна їсти навіть тим, хто на строгій дієті, адже в ньому немає практично жирів і для його приготування потрібно всього 3 інгредієнти:
100 г протеїну (наприклад, ANS протеїн Diablo Protein US чорниця-гранат)
170 г 2% грецького йогурту
1 ст. л перетертої апельсинової цедри
Всі складові змішуємо в блендері, переливаємо в пластиковий контейнер і ставимо в морозилку на 30-40 хвилин. Після цього дістаємо контейнер і збиваємо масу ложкою або виделкою, щоб розбити лід, що утворився. Повертаємо контейнер в морозилку і чекаємо ще годину - тепер по консистенції маса повинна нагадувати вершкове морозиво. Перемішайте її ще разок і смачного!
Шоколадний брауні
60 г какао
240 мл молока
¼ чашка борошна
2 сирих яєчних білки
½ чашка шоколадного протеїну (ANS протеїн Diablo Protein US шоколадний Брауні)
Змішати в блендері всі інгредієнти. Розлити суміш по формах для випічки. Поставити в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин, до появи хрусткої скоринки. Усередині Брауні повинен бути вологим, це можна перевірити, акуратно проткнув його зубочисткою.
Смачного!