Кокосова олія для обличчя, тіла і волосся

Відмова від відповідальності

Сайт не дає ніяких заяв або гарантій, прямих або непрямих, відносно повноти, точності, достовірності або відповідності вмісту даного блогу для будь-якої конкретної мети. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних й пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися як заміна консультації з лікарем.

Кокосова олія для обличчя, тіла і волосся

Одним з визнаних косметологами натуральних суперпродуктів для підтримки краси, здоров'я і молодості шкіри є кокосова олія для обличчя. Вона служить інгредієнтом багатьох косметичних засобів промислового виробництва, а також дуже популярна в домашньому догляді. Cocnut oil відмінно зволожує і живить поверхню шкіри, усуває зморшки, вирівнює колір обличчя, знімає запалення і бореться з акне. Крім того, вона оздоровлює волосся, рятує від опіків, відбілює зуби, робить міцною нігтьову пластину.

Аюрведа вважає цей продукт одним з найкорисніших для здоров'я, тому використовує для лікування багатьох внутрішніх і зовнішніх хвороб, а також застосовує з масажем для зняття стресу і втоми.

З чого складається

Його привозять з Таїланду, Індонезії та інших тропічних країн, де традиційно виготовляють з копри - висушеної маслянистої м'якоті кокоса - гарячим або холодним пресуванням. Цей продукт відноситься до високонасичених олій. За консистенцією це тверда, щільна субстанція молочно-білого кольору, яка при нагріванні вище 24°C розм'якшується, потім розплавляється до прозорого стану. Завдяки високій харчовій цінності oil coconut широко використовується в кулінарії, а також дуже популярна в косметології, будучи природною альтернативою звичним засобам для догляду промислового виробництва.

Приблизно 90% олії кокоса складають насичені жири, решта - це моно- і поліненасичені жири, вітаміни та фітостероли. Средньоланцюгові жирні кислоти складають близько 65% від загального складу продукту і включають:

  • Лауринову кислоту - 49%
  • Міристинову кислоту - 18%
  • Каприлову кислоту - 8%
  • Пальмітинову кислоту - 8%
  • Капринову кислоту - 7%
  • Олеїнову кислоту - 6%
  • Лінолеву кислоту - 2%
  • Стеаринову кислоту - 2%

Мононенасичених жирів у олії міститься близько 6% від загальної композиції, поліненасичених - 2%.

Кокосова олія в косметології

Корисні косметичні властивості олії кокоса для шкіри, волосся і нігтів відомі давно. Секрет ефективності полягає в складі, близькому до шкірного сала, через що продукт так дружньо сприймається епідермісом. Причому, воно однаково корисно не тільки для сухої шкіри обличчя, а також для жирної, із запаленнями та акне.

Причиною багатьох поразок шкіри, таких як, акне або прищі є бактерії та грибки. Лауринова і каприлова кислоти в організмі перетворюються в монолаурін і монокарпін - речовини-антагоністи проти багатьох вірусів, бактерій і паразитів, оскільки розчиняють їх захисну оболонку, що складається з ліпідів. Таким чином, використання чистої кокосової олії для шкіри, нігтів або волосся надає антибактеріальний ефект і запобігає зростання шкідливої ??мікробіоти.

Одна дослідна лабораторія провела експеримент, в якому брали участь кілька типів жирних кислот і штамів бактерій. Як виявилося, лаурінова кислота здатна блокувати ріст бактерій, а також вбивати патогенні мікроорганізми типу Propionibacterium, які є причиною розвитку запальних вугрів. Капрілова володіє сильною протигрибковою дією. Одне з досліджень в пробірці продемонструвало її здатність гальмувати зростання деяких видів дріжджових інфекцій. Саме з цим пов'язаний успіх олії кокоса в боротьбі з лупою.

Вітамін В1 і пантотенова кислота в складі ефективно борються з сухістю, аскорбінова і фолієва - перешкоджають утворенню акне, вугрів і фурункулів, а міристинова - сприяє проникненню корисних мікрокомпонентів глибоко в дерму.

Кокосова олія - чудовий засіб для догляду за волоссям. Його втирають в шкіру голови для зміцнення волосяних фолікулів і усунення лупи, а також наносять на кінчики волосся від ламкості, сухості, для додання пишності та красивого блиску. Його перевага перед іншими оліями, які також використовуються в догляді за волоссям, є легке змивання, на відміну від, наприклад, реп'яхової або касторової.

Регулярне втирання олії в нігтьову платину покращує стан кутикули, зміцнює нігтьову пластину, надає гарний блиск нігтям.

Кокосова олія для шкіри

Такі шкірні захворювання, як контактний дерматит, екзема, псоріаз створюють на шкірі вогнища запалень. Олія кокоса здатна зменшити запальні процеси, зволожити та відновити зовнішній шар епідермісу. Антиоксиданти в її складі стабілізують вільні радикали в організмі, нейтралізують їх негативний вплив на шкіру.

А що кажуть косметологи про кокосову олію? На думку Марини Вауліна - косметолога-дерматолога центру антивікової медицини Uniwell, олія кокоса - прекрасний антисептик з найсильнішим антибактеріальну дію. Крім того, вона надає зволожуючий і тонізуючий ефект, усуває сухість, роблячи шкіру м'якою і бархатистою, створює тонку захисну плівку, оберігаючи епідерміс від негативного впливу навколишнього середовища.

Завдяки здатності відновлювати водно-ліпідний шар, олія перешкоджає пересушування і широко використовується в якості активного компонента сонцезахисних засобів для красивої та безпечної засмаги, в чистому вигляді - в догляді за чутливою, подразненною і запаленої шкірою, а також після епіляції.

Застосування кокосової олії для обличчя

Oil Coconut - знахідка для жінок будь-якого віку. У молодих вона усуває запалення, бореться з акне, для вікової шкіри - поповнює запас корисних речовин, що перешкоджають старінню. Застосування олії сприяє утворенню колагену, є захистом від фотостаріння і зморшок. Недарма, цей продукт був одним з основних омолоджуючих засобів в арсеналі знаменитої Клеопатри.

Кокосову олію можна використовувати замість крему для обличчя взимку. Вона чудово захищає від морозів і сухого повітря в приміщенні. Завдяки делікатній формулі, продукт годиться для догляду за чутливими зонами, наприклад, під очима і навколо губ.

Доведено, що лауринова кислота здатна запобігати зростання бактерій, що викликають вугровий висип, краще, ніж бензоилпероксид. Її антибактеріальні властивості виражаються сильніше, але діють більш м'яко, не пересушує шкіру і не провокуючи подразнення.

Coconut oil підвищує рівень колагену, прискорює загоєння рубців і регенерацію шкіри. Його застосування в поєднанні з антибіотиком ефективно при загоєнні опіків, а також допомагає запобігти вторинне інфікування, яке є одним з основних факторів ризику, що ускладнюють процес регенерації.

Користь кокосової олії для обличчя

Завдяки складу, подібному з ліпідами шкіри людини, олія кокоса дуже корисна для обличчя. Вона ідеально відновлює бар'єрну функцію епідермісу, живлячи, зволожуючи та насичуючи його корисними елементами.

Цей продукт дуже хороший для вікової шкіри, оскільки розгладжує зморшки та заломи, підвищує еластичність епідермісу, зволожує, вирівнює колір обличчя, усуває пігментні плями. Його можна наносити на всі зони, включаючи область навколо очей і губ, а також на шию.

Маски та інші засоби з олією кокоса надають шкірі обличчя оздоровчу та омолоджуючу дію. Додавання ефірних олій чайного дерева та апельсина підвищує корисну дію олію. Для додаткового розкішного відчуття його можна збити міксером або блендером для отримання пінистої текстури.

Посилення ефекту омолодження можна домогтися за допомогою масажу обличчя по основних лініях. Олію тримати приблизно 30 хвилин, після чого вмитися. Для дуже втомленої, обгорілої та пересушеної шкіри олію можна не змивати протягом декількох годин, вмиваючись безпосередньо перед сном.

Як вибрати кокосову олію для обличчя

При купівлі в інтернет-магазинах насамперед потрібно звернути увагу на виробника і марку косметики. Можна купувати олію і в аптеках, оскільки вони відповідають за якість товару. Кращими вважаються органічні олії екстракласу.

Показником якості є колір і запах. Нерафінована кокосова олія має яскраво виражений аромат кокоса, рафінована - без будь-якого запаху. Вибирати продукт краще в прозорих банках, щоб бачити колір. Гарна олія у твердій консистенції має молочно-білий колір, а в рідкій - блідо-жовтий або прозорий. Інша гамма кольору свідчить про недостатнє очищення. Температура плавлення від 23 градусів, перехід від твердого стану в рідкий не змінює цінних властивостей олії.

Рафінована і нерафінована олія - що краще

Косметологи вважають нерафіновану олію краще рафінованої, оскільки вона проходить тільки первинну фільтрацію, не втрачає поживну цінність і не містить шкідливих хімічних добавок. Спосіб віджиму також впливає на якість: при холодному зберігається більше корисних інгредієнтів.

Процес вилучення кокосової олії виконують методом сухої або вологої обробки. У першому варіанті кокосову м'якоть сушать і пресують, після чого отриману олію відбілюють і дезодорують. Щоб зберегти запах кокосового горіха, застосовують другий метод, при якому м'якоть не сушать, а відразу пресують для отримання первинної олії.

Рафінований коксовий продукт - прекрасний варіант для смаження, позаяк, на відміну від інших рослинних олій, він не утворює канцерогенів при високих температурах. Нерафінований - кращий вибір з точки зору здоров'я шкіри, тому що містить більше цінних компонентів.

В олії холодного віджиму міститься більший відсоток жирних кислот і сполук, корисних для шкіри. Дослідження 2009 року, показало, що нерафінована кокосова олія покращує антиоксидантну активність клітин і підвищує здатність тіла нейтралізувати вільні радикали.

Отримати коксове молочко і кокосову олію можна самостійно. Для цього м'якоть кокоса подрібнюють, заливають окропом (300 мл), відстоюють близько 40 хвилин, проціджують через марлю і прибирають в холодильник на ніч. На ранок найсвіжіша натуральна олія кокоса твердне і легко відділяється від молочної рідини. Її можна зібрати в окремий посуд і використовувати в їжу або в косметичних цілях.

Маски для обличчя з кокосовою олією

Мешканці Південного Сходу Азії вважають кокосову олію - головним засобом для догляду, готуючи на його основі мила, бальзами, креми та маски для шкіри та волосся. Недарма, жінки Індії славляться красою шкіри та волосся. Сьогодні цей продукт затребуваний у всьому світі та є одним з найпопулярніших інгредієнтів домашніх масок для обличчя.

Антибактеріальна маска з кокосовою олією для жирної та проблемної шкіри

Маска заспокоює, очищає, знімає запалення, живить і відновлює PH-баланс.

Склад:

  • Кокосова олія - 1 ст. л.
  • Перемелені вівсяні пластівці - 3 ст.л.
  • Тепла вода.

Змішати вівсяні пластівці з теплою водою до отримання кашкоподібної консистенції, додати олію, перемішати та нанести на обличчя, уникаючи шкіри навколо очей. Акуратно втирати маску по масажних лініях. Залишити на обличчі на 15 хвилин, потім змити. Виконувати процедуру не більше 3-ох разів на тиждень.

Маска з кокосовою олією для жирної шкіри

Маска живить, зволожує клітини шкіри, захищає від вільних радикалів, м'яко відлущує, очищає пори, злегка відбілює, відновлює природний гідроліпідний баланс, перешкоджає передчасному старінню.

Склад:

  • Кокосова олія - 1/2 ст. л.
  • Лимонний сік - 1/2 ст. л.
  • Йогурт без добавок - 1 ст.л.

Змішати всі компоненти до однорідної консистенції, нанести на обличчя на 15-20 хвилин. Змити теплою, потім прохолодною водою. Виконувати маску 1-2 рази на тиждень в залежності від стану шкіри. На наступний день потрібно нанести на обличчя сонцезахисний крем, оскільки лимонний сік підвищує світлочутливість шкіри, що є ризиком зайвої пігментації.

Омолоджуюча маска для сяючої шкіри

Маска діє як антиоксидантна бомба, захищаючи шкіру від передчасного старіння, усуваючи набряклість, виводячи токсини з тканин, злегка висвітлюючи, надаючи сяйво і пружність шкірі.

Склад:

  • Кокосова олія - 1 ч. л
  • Мед - 2 ст. л.
  • Листя зеленого чаю - 1 ст. л.
  • Свіжовичавлений лимонний сік - 2 ст. л

Змішати всі інгредієнти віночком або вилкою до однорідного стану. Рівномірно нанести на обличчя пензликом або руками. Залишити на 5-10 хвилин і змити теплою, а потім прохолодною водою. Маску робити 1-2 рази в тиждень. На другий день обов'язково захистити обличчя засобом з spf-захистом не менше 30.

Маска для обличчя з глиною і кокосовою олією для сухої шкіри

Маска зволожує і живить шкіру, робить її більш еластичною і пружною, усуває сухість і лущення, розгладжує зморшки.

Склад:

  • Олія кокоса - 1 ч.л.
  • Блакитна глина - 1 ч.л.
  • Ефірна олія апельсина - 3 краплі.

Змішати олії, додати глину, нанести на обличчя (уникаючи області очей і губ). Витримати 15-20 хвилин і змити тепло, потім прохолодною водою.

Всі запропоновані маски рекомендується виконувати у вечірній час, позаяк пік відновлення шкіри доводиться на час з 21 до 01 годині ночі.

Чи є шкода від кокосової олії для обличчя?

Як будь-який продукт, олія кокосу, підходить не всім і, перш за все, вона не підходить людям з алергією на кокоси. Перед її застосуванням невелику кількість олії необхідно нанести на зап'ясті та почекати 15-20 хвилин. Виникнення сверблячки, набряклості або подразнення є свідченням алергічної реакції, а значить, олію використовувати не можна.

Деякі дерматологи вважають олію кокоса занадто важкою і невідповідною для регулярного використання. Володарями жирної шкіри не рекомендують його часте використання, оскільки воно може стати причиною утворення камедонів. Власницям проблемної шкіри краще використовувати рафінований продукт, позаяк нерафінований має велику концентрацію корисних мікроелементів, повільніше всмоктується, залишаючись на шкірі тривалий час, що може привести до утворення прищів.

Ослаблена імунна система і тривала антибіотикотерапія також є причиною обережного ставлення до використання кокосової олії для обличчя і тіла.

Обговорення


Новий коментар

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре