Лактіс чи Дайго? У чому різниця, як зробити правильний вибір?

Замовити вітаміни

Відмова від відповідальності

Сайт не дає ніяких заяв або гарантій, прямих або непрямих, відносно повноти, точності, достовірності або відповідності вмісту даного блогу для будь-якої конкретної мети. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних й пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися як заміна консультації з лікарем.

Лактіс чи Дайго? У чому різниця, як зробити правильний вибір?
Зміст:

➦ B&S Corporation

➦ Що таке Лактіс 

➦ Що таке Дайго

➦ Висновок

Порівняно нещодавно на українському ринку з'явився інноваційний продукт із Японії, виробництва компанії B&S Corporation, спрямований на відновлення та покращення персоналізованої мікрофлори кишечника людини – метабіотик Daigo, який вже понад 8 років є присутнім на ринках країн СНД. Однак багато споживачів знайомі з іншим подібним продуктом цього виробника – Laktis. Багато наших покупців запитують: у чому ж відмінності Лактіс і Дайго? І головне, що краще вибрати? У цьому огляді ви зможете знайти відповіді на всі питання стосовно B&S Corporation та двох його відомих продуктів.


B&S Corporation

Що таке Лактіс і Дайго

Відомо, що наш кишківник – це не лише важлива частина травної системи, а й ключовий імунний орган. Дисбаланс мікрофлори з переважанням кількості умовно-патогенних мікробів призводить до падіння рівня імунного захисту, а також раннього старіння. Це означає, що покращення складу мікробіоти кишківника дозволяє модулювати адекватні імунні відповіді, захищаючи організм від різних хвороб та вірусів, покращуючи тривалість та якість життя. Саме так працюють Лактіс і Дайго – два дітища відомої японської корпорації B&S corporation.

Для довідки: B&S Corporation є традиційно японською компанією, що зберігає протягом століття культуру ведення бізнесу, технологію і секрет виробництва харчових продуктів для покращення мікрофлори кишечника. Сьогодні її очолює третє покоління сім'ї.

В даний час корпорація займається виробництвом харчових продуктів, заснованих на технології ферментації молочнокислих бактерій, продажем молочнокислих бактерій, екстрактів, а також дослідженнями та розробкою новітніх препаратів даної категорії.

Виробничі потужності B&S Corporation розташовани в 90 кілометрів на південний захід від Токіо, біля підніжжя гори Фудзі, забезпечуючи ідеальні умови для створення екологічно чистої продукції. В якості основной сировини компанія вирощує соєві боби на власних полях органічним способом без застосування пестицидів та хімічних добрив. У результаті виробництва використовується запатентована методика бродіння кисломолочних бактерій соєвого молока. Лактобактерії визрівають протягом року, і завдяки двоетапній технології спільного культивування виходить унікальний продукт у складі якого 2 надзвичайно важливих для здоров'я людини компонента: метаболіти і клітинний матеріал кисломолочних бактерій.

Метаболіти в кишечнику людини сприяють активному розмножуванню власних бактерій, захищаючи кишечник від процесів гниття. Клітинний матеріал бактерій – це захист для клітин власних кисломолочних бактерій кишківника людини, оскільки за своєю структурою вони практично ідентичні з нашими клітинами та впливають на природне відновлення клітин організму.

Таким чином, вчені компанії B&S Corporation здійснили революційний прорив, розробивши технологію виробництва  метабіотика, що запускає природний механізм відновлення мікробіоми людини на клітинному рівні. Препарати Lactis і Daigo сприяють зростанню індивідуальних "рідних" для конкретного організму бактерій, у цьому полягає висока ефективність і безпека цих продуктів.

Що таке Lactis

Лактіс і Дайго - загальне

Дану торгову марку компанія B&S Corporation виробляє та продає виключно в Японії, оскільки культивовані штами кисломолочних бактерій, розроблені та підібрані лабораторією компанії з урахуванням мікробіома азіатського регіону.

Численні дослідження довели, що бактерії, що становлять мікробіологічне середовище в шлунково-кишковому тракті, пов'язані закономірностями міжвидових взаємодій усередині певної екологічної ніші. До складу мікробіоти кишечника входить понад 3 млн генів, 1/3 з яких є загальною для більшості людей, а 2/3 індивідуальні, створюючи своєрідне посвідчення особи. Мікробіотичний набір кишечника безпосередньо залежить від статі, віку, расової приналежності, харчових звичок та деяких інших факторів.

Кишковий мікробіом відрізняється не тільки міжвидовою, а й внутрішньовидовою мінливістю, оскільки мікробіом людей, що живуть на різних континентах, у різних країнах, великих містах сильно відрізняється. Відмінності у складі бактерій формуються за рахунок різного раціону харчування, рівня фізичної активності, характеру соціальних комунікацій, патогенного навантаження, рівня стресу, медичної допомоги, а також мікробіома ґрунту, води, рослин та тварин.

У 2013 році у Європі стартував унікальний   проект під робочою назвою: «Чи є у бактерій національність»? Ініціатором заходу стала Європейська лабораторія молекулярної біології. У ході дослідження вчені порівнювали геном бактерій, що мешкають у кишечнику жителів Європи, США та Японії і встановили, що у всіх жителів склад мікробіоти істотно відрізняється.

На другому етапі дослідження вчені порівнювали мікробіом людей, що живуть у містах, сільській місцевості, м'ясоїдів та веганів. Результат був аналогічний першому: мікробіом у кожній групі суттєво відрізнявся складом та різноманіттям мікроорганізмів. Наприклад, у любителів фаст-фуду переважають бактерії Bacteroides, у сільських жителів у складі мікробіоти в основному фірмікути, а у веганів - превотелли.

Не секрет, що спосіб життя і харчування типового японця набагато відрізняється від харчових звичок та життя середньостатистичного європейця. Компанія B&S Corporation в офіційному анонсі на сайті робила офіційну заяву про те, що не продає продукт Lactis в інші країни і не може відповідати за його якість та оригінальність поза Японією. 

Що таке Дайго 

Лактіс і Дайго – відмінності

Поглянувши на склад цих двох продуктів, може здатися, що особливої ​​різниці між ними немає. Активними компонентами обох препаратів є пептиди, екстраговані з бактеріальних клітин 16 штамів молочнокислої флори кишечника здорової людини. Препарати містять також мінеральну воду, лимонну та молочну кислоти, як консерванти та антиоксиданти. Однак це не зовсім так.
Унікальність Daigo полягає в тому, що він був створений спеціально для європейського споживача, з урахуванням різниці мікробіоти кишечників європейців та японців, тоді як Lactis – продукт, орієнтований на внутрішнього покупця.
Штами бактерій, що входять до складу Дайго, "рідні" для мікрофлори європейця, покращують колонізаційні можливості кишкової мікробіоти людей, які живуть на європейському континенті, об'єднаних загальною культурою та харчовими звичками. Не дивлячись на те, що клас бактерій має одну назву, пам'ятайте, що бактерії мають міжвидову та внутрішньовидову відмінність, залежно від довкілля людини.

Після розробки та створення Daigo для європейського ринку, компанія B&S Corporation інвестувала у проведення досліджень у провідних лабораторіях Європи та Японії, що спеціалізуються на інноваційних клітинних дослідженнях.

За підсумками досліджень склад Daigo був додатково збагачений вітаміном К2, який збалансував склад продукту та дозволив розширити список показань до застосування. Вітамін К2 впливає на активність низки найважливіших білків-ферментів у нашому організмі (Gla білок), є потужним регулятором кальцієвого обміну та імуномодулятором. 

Ось тільки частина інформації про такі дослідження:

✓ Хронічні запори. Препарат відчували на 150 добровольцях жіночої статі віком 30 років (плюс і мінус 4,5 року), які страждають на хронічні закрепи різного походження. Їм було призначено 10 мл екстракту Дайго вранці та ввечері протягом 3 тижнів. Під час прийому Дайго частота випорожнень склала 8,1±9 разів на два тижні, що є значно більш частим значенням, ніж у період, що передує спостереженню.

✓ Захворювання печінки. Досліджувана група складалася з 60 пацієнтів з цирозом печінки тяжкістю стану за класифікацією Чайлда-П'ю (А або В). Пацієнти приймали Дайго 2 рази на добу по 2 пакетики вранці та вдень протягом 21-го дня. На 22-й день проводився огляд, анкетування та забір калу для бактеріологічного дослідження. Було встановлено збільшення вмісту лактобактерій у 10 разів та зниження кількості патогенних мікробів E.coli у 10 разів. Крім того, до прийому Дайго у деяких пацієнтів висівалися грамнегативні бацили Kl.pneumoniae, Pseudomonas sp. і Acinetobacter sp, а після його прийому ці мікроорганізми не виявлялися в жодного пацієнта.

✓ Трансплантація. До групи включили 25 пацієнтів після трупної трансплантації печінки. З 1 по 3-5 дні після операції пацієнтам призначалася профілактична антибактеріальна терапія і спостерігалося значне збільшення патогенних мікроорганізмів Candida sp. З 4-6-го дня пацієнти приймали препарат Дайго 2 рази на добу по 2 пакетики вранці та вдень протягом 21-го дня. Фізикальний огляд та анкетування виконували на 4-6-й день після трансплантації та на 22-й день після прийому досліджуваного продукту, який показав повне зникнення Candida sp у більшості пацієнтів.

Велике дослідження з Дайго було проведено іспанською лабораторією Life Length щодо його впливу на збільшення тривалості життя шляхом регулювання довжини теломер.

Для проведення дослідів було взято три групи клітин: дві живили складом Daigo lux протягом 8 тижнів , А третя була контрольною. Результати вразили. Вже через 6 тижнів у клітинах групи з Дайґо теломери збільшилися більш ніж на 40%. Через 8 тижнів теломери в необроблених клітинах скоротилися на 111%, а оброблених - лише з 39 %, тобто. розподіл клітини, обробленої складом Дайго, сповільнилося більш ніж удвічі. Причому цей ефект зберігався і після відміни препарату.

Таким чином, до основних властивостей Daigo, таких як:

  • природна стимуляція клітинного імунітету; запальних процесів в організмі;
  • усунення алергічних реакцій та суттєвий вплив на аутоімунні захворювання;
  • поліпшення якості шкіри та суттєвий ефект при лікуванні екзем та нейродерміту;
  • збільшення антиоксидатної захисту;
  • нормалізація природної, рідної мікрофлори кишечника, властивої саме вам, та зниження кількості гнильних бактерій;
  • забезпечення мембраностабілізуючої функції клітин організму

були додано властивості, що стосуються Нобелівської Премії 2009 року з фізіології та медицини «Відкриття генетичного механізму старіння», а саме:

  • активація теломерази +40% (теломера захищає клітину організму від смерті, старіння та мутацій) ;
  • захист клітини більш ніж у 2 рази;
  • захист від онкопроцесів в організмі , оскільки продукт не впливає на природний поділ (проліферацію) клітин.

Спеціально для європейського споживача, компанія розробила кілька схем застосування Daigo, кожна з яких враховує особливості та перебіг захворювання, а також нозологію застосування . Використання препарату залежить також від курсу лікування, індивідуально підібраної терапії хворого і призначається фахівцем.

Японський виробник цінує свою репутацію і піклується про добробут усіх своїх клієнтів. Дайго – це ліцензований та офіційно дозволений до продажу виробником продукт, локалізований для Росії, України та СНД, що пройшов усі необхідні рівні контролю у наших країнах та захищений від контрафакції. Кожна упаковка Daigo має унікальний захисний штрих-код, що гарантує справжність продукту та його приналежність до виробництва B&S Corporation.

На жаль, ім'я та репутацію компанії B&S Corporation стали використовувати не відомі «підприємці», які пропонують придбати продукт Lactis. Компанія GoldenPharm є офіційним і єдиним представником компанії B&S Corporation на території України, уповноваженим представляти та захищати її інтереси і торгову марку Daigo від інформації, що ганьбить репутацію.

На сайті Фітомаркет є протокол випробувань Дайго в Україні з  результатами експертизи на токсичність, наявність мікробіологічних показників, радіонуклідів. Таким чином, це повністю перевірений продукт, безпечний та ефективний, схвалений Інститутом громадського здоров'я Академії наук України. Лактис таку перевірку не проходить, може потрапляти в країну нелегально і немає гарантії, що це не підробка.

І ще один плюс Daigo - можливість придбання продукту у двох різних форматах: у вигляді саші та розчину Daigo Lux. Останній варіант працює швидше (через 6 годин), вигідніше фінансово (він дорожче, але приймати його потрібно менше) і зручніше прийому: досить один раз на день прийняти від 10 до 25 крапель незалежно від часу доби. Крім того, його можна використовувати для зовнішнього застосування та спринцювання в гінекології.

Висновок

Daigo – це не зовсім аналог японського Lactis, а унікальний продукт, створений з урахуванням специфіки мікрофлори кишківника європейських споживачів. Він офіційно дозволений до продажу виробником, має клінічно доведену ефективність, а також пройшов усі необхідні рівні перевірки відповідно до стандартів, ухвалених в Україні. Лактіс має сертифікацію тільки в Японії і розрахований на японський "кишечник" і, крім того, ніхто не може гарантувати його справжність в Україні. Однією з переваг Дайго є можливість придбання версії Дайго Люкс – більш ефективної, вигідної та зручної до прийому.

Компанія GoldenPharm на регулярній основі проводить науково-практичні конференції для фахівців різних спеціальностей, де професори та доктори медичних наук компанії B&S Corporation розповідають про схеми застосування, дозування та курси лікування. Ми пишаємося тим, що працюємо з інноваційними продуктами, такими як Daigo, дотримуючись усіх норм і правил етичності!

Якщо Вас зацікавила тема цієї статті, висловте свою думку, запитайте чи напишіть відгук.

Відповідаємо на запитання у коментарях

Обговорення


Новий коментар

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре