Селера для схуднення: що можна приготувати

Замовити вітаміни

Відмова від відповідальності

Сайт не дає ніяких заяв або гарантій, прямих або непрямих, відносно повноти, точності, достовірності або відповідності вмісту даного блогу для будь-якої конкретної мети. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних й пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися як заміна консультації з лікарем.

Селера для схуднення: що можна приготувати

Дієтологи називають селеру зеленим доктором за надзвичайні властивості та багатий вітамінний склад. У чому ж її реальна користь для організму? Можна з упевненістю сказати: вживаючи коріння селери ви покращуєте метаболізм і стимулюєте роботу шлунково-кишкового тракту. Крім цього зелень багата антиоксидантами, які надають очищаючу дію на організм. Його регулярне вживання в якості смузі для детокса, допоможе вивести шлаки та токсини, а також видалити з організму надлишок сечової кислоти.




Чим корисна селера для організму

Продукт є більш ніж незамінним в раціоні, особливо для жінок. Для вживання в їжу придатне стебло, листя і корінь. У ньому міститься рекордна кількість вітаміну А, вітамін Е і К, нікотинова та аскорбінова кислоти, мікроелементи та ефірні олії. Науково доведено, що страви з кореня селери покращують працездатність і стимулюють діяльність мозкових нейронів.

Зелений доктор показаний також літнім людям і людям, які страждають панкреатитом або діабетом. Його унікальні здібності покращувати водно-сольовий обмін організму, допомагають прибрати зайву рідину з тіла і стимулюють схуднення. Мало хто знає, що зелень містить тіамін і рибофлавін, завдяки чому нейтралізує стреси та заспокоює нерви.

Серед інших плюсів регулярного споживання продукту:

  • Профілактика серцево-судинних захворювань;
  • Поліпшення діяльності імунної системи;
  • Стимуляція процесів травлення;
  • Зменшення кількості «гормону стресу».

Вживання кореня і стебел рослин у великих кількостях може також спровокувати розлади шлунка або порушення серцевого ритму. Протипоказано селеру вагітним і годуючим матерям. У перших він може викликати неконтрольовані скорочення матки, збільшивши ризик викидня, а другим «подарувати» зайве газоутворення в шлунку, яке може передатися маляті та доставити масу дискомфорту.

Страви із селери рецепти

Стеблева частина рослини активно використовується у свіжих салатах або просто в якості закуски. Його коріння можна зустріти в тушкованих блюдах, супах і печених салатах. Готувати страви з селери для схуднення не складно, з цим впорається навіть початківець кулінар. Основна користь зелені в низькій калорійності та багатому мінеральному складі.

Завдяки величезній кількості харчових волокон він довго перетравлюється і витратить безліч калорій. Скласти дієту в якій будуть низькокалорійні та смачні страви досить просто — ця зелень поєднується як з фруктами та овочами, так і з м'ясом. Додавати зелень можна і в вівсяні каші для схуднення, наприклад, з серії Тайфун.

Як приготувати селеру

Багато хто віддає перевагу саме супу з селери для схуднення, його можна приготувати у вигляді бульйону або крем-супу разом з іншими овочами. Хоча дієтологи радять все-таки вживати зелену траву в сирому вигляді, особливо це стосується верхньої частини рослини. Великою популярністю користується низькокалорійний салат з селери для схуднення, в який входять яблука, морква і зелень. Вирішувати, які страви зі стебел селери і його кореня опиняться на вашому столі сьогодні можна в залежності від сезону. Знайти свіжу зелень легко тільки влітку і на початку осені, потім її дістати все складніше і краще відмовитися від даного продукту на користь сезонних овочів.

Салат з яблуками та куркою

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе
  • 200 г стебел
  • 200 г помідорів
  • 200 г зелених яблук
  • 150 г червоного болгарського перцю
  • 100 г червоної цибулі
  • оливкова олія, гірчиця, сіль, сік лимона для заправки

Приготування: філе відварити та нарізати кубиками. Овочі нарізати невеликими смужками або кубиками. Перемішати інгредієнти й заправити оливковою олією, соком лимона, гірчицею і спеціями.

Котлетки з кореня і картоплі

Інгредієнти:

  • 500 г кореня
  • 100 г моркви
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • один зубчик часнику
  • 100 г картоплі
  • одне яйце
  • оливкова олія, сіль, чорний перець

Приготування: всі овочі подрібнити до стану однорідної маси в блендері або м'ясорубці. Додати сире яйце, посолити та поперчити. Отримана маса буде схожа на фарш. Формуємо котлети, за бажанням їх можна панірувати в сухарях або кукурудзяному борошні, потім обсмажуємо на оливковій олії.

Зелений смузі для схуднення

Інгредієнти:

  • 2 стебла
  • 2 шт. моркви
  • 1 банан
  • 2 ст.л грецького йогурту
  • 0,5 ч.л кориці
  • 1 яблуко
  • 50 г льоду

Приготування: всі інгредієнти засипати в чашу блендера і збити до однорідного стану. Якщо вийшла густа суміш, можеш додати 50-70 мл води.


Автор блога

Автор:

Штатний копірайтер

Ця стаття була написана досвіченим копірайтером у сфері здоров'я та краси.

Відповідаємо на запитання у коментарях

Обговорення


Новий коментар

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре