Як заварювати насіння льону: особливості прийому

Відмова від відповідальності

Сайт не дає ніяких заяв або гарантій, прямих або непрямих, відносно повноти, точності, достовірності або відповідності вмісту даного блогу для будь-якої конкретної мети. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних й пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися як заміна консультації з лікарем.

Як заварювати насіння льону: особливості прийому

Зміст:

➦Як заварити насіння льону для схуднення

➦Як заварити насіння льону для лікування шлунку

➦Швидка допомога при гастриті

➦Скільки можна зберігати відвар насіння льону






Різні види зернових зараз можна зустріти всюди. Вони присутні в злакових сумішах, салатних приправах, їх додають у хліб, випічку і навіть соуси. Особливою популярністю серед людей, хворих на шлункові недуги, користується відвар льону. Спробуємо разом розібратися: як заварювати льон і чи варто його вживати всім і кожному. Важливо пам'ятати, що не всі зернові однаково корисні або хороші для організму. Хоча, якщо навчитися правильно заварювати льон, від його регулярного прийому біди точно не буде.

Як заварити насіння льону для схуднення

Льон має м'який огортаючий ефект, очищає слизову шлунка і стимулює його моторику. Приймати відвар льону для шлунка слід до їжі, щоб полегшити перетравлювання їжі. Щоб приготувати його необхідно заварити лляне насіння на відкритому вогні. Можна звичайно залити зерно водою і підігріти в мікрохвильовці, але краще, щоб воно кілька хвилин покипіло.

Заварене насіння льону користується великою популярністю серед людей, що худнуть. Воно багате на клітковину, швидко створює відчуття ситості та допомагає зменшить обсяг споживаних порцій. Льон містить вітаміни А, В1, В2, В3, В6, В9, цинк, кальцій, фосфор і магній. Він покращує обмін речовин і діє на організм як загальнозміцнювальний засіб.

Як заварити насіння льону для лікування шлунку

Цінність зерен для шлунка в особливому слизу, який вони виділяють при правильному запарюванні. Необхідно залити 1 чайну ложку продукту склянкою (200 мл) крутого окропу і розмішувати 10 хвилин, потім настоювати не менше ніж пів години. Відвар слід процідити та відокремити слиз від решти вмісту. Лляний відвар п'ють за пів години до їди, розділивши на три порції.

Лляне насіння приймають при:

  • захворюваннях шлунка
  • надлишковій масі тіла
  • цукровому діабеті
  • збої в роботі сечостатевої системи


Топ-3 види насіння льону

Даруємо знижку читачам нашого блогу на весь асортимент магазину!

При оформлені замовлення введіть промокод FitoBlog21 в поле «Промокод» та гарантовано отримайте знижку!

Швидка допомога при гастриті

✔ Існує ряд протипоказань для прийому запареного льону. Його категорично не рекомендують в стадії гострого запалення кишечника, діареї та алергії на зернові продукти. Слід з обережністю приймати запарений льон вагітним, діабетикам і людям, які страждають на дефіцит йоду.

✔ Відвар з насіння льону приносить користь тільки при правильному споживанні. Курс прийому може бути від декількох тижнів до місяця, а денна норма прийому препарату не більше 30 г. Рецепт приготування відвару простий і вимагає лише методичності та ретельності перемішування зерен з окропом.

✔ Пити запарений льон при виразці шлунка можна тільки в стадії ремісії. Важливо щоб настій був якомога більш свіжим, через 24 години після приготування він втрачає свої корисні властивості. Якщо у вас немає часу збовтувати лляне насіння можна просто запарити його окропом на ніч. Для любителів каш і кисломолочних продуктів рекомендується використовувати наступний рецепт: додати 1-2 чайні ложки насіння в кефір або нейтральний йогурт перед вживанням.

Скільки можна зберігати відвар насіння льону

Зберігати готовий відвар з меленого насіння льону можна не більше як добу. Зазвичай він запарюється невеликими порціями та вживається протягом дня. Вранці бажано розмолоти зерна в ступці або кавомолці вручну, щоб зберегти їх свіжість. Щоб отримати готовий напій необхідно заварити стаканом окропу (250 мл) від 1 до 2 столових ложок продукту і гарненько розмішати протягом 15-20 хвилин. Можна також довести настій до кипіння, дати йому покипіти й вже потім розмішувати. Настій добре вживати не тільки для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, а й при наявності печії.

Автор блогу

Автор:

Штатний копірайтер

Ця стаття була написана досвідченим копірайтером у сфері здоров'я та краси.

Обговорення


Новий коментар

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре