Що таке ланолін і навіщо його використовують?

Відмова від відповідальності

Сайт не дає ніяких заяв або гарантій, прямих або непрямих, відносно повноти, точності, достовірності або відповідності вмісту даного блогу для будь-якої конкретної мети. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних й пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися як заміна консультації з лікарем.

Що таке ланолін і навіщо його використовують?

Зміст:

➦ Що таке ланолін

➦ Як працює ланолін?

➦ Використання ланолінової олії

➦ Найкращі продукти з ланоліном від Фітомаркет

➦ Побічні ефекти та можливі ризики

➦ Висновок

У сучасному світі особливу популярність мають засоби косметології на основі природних компонентів. Ланолін – речовина, що є яскравим представником класу натуральних інгредієнтів, яку часто можна побачити на етикетках продуктів для догляду за обличчям та волоссям, включаючи бальзами для губ, лосьйони та креми для грудей. Що являє собою ланолін та як він працює? Відповіді наведено нижче.

Що таке ланолін?

Що таке ланолін

Ланолін (від лат. lana - шерсть і oleum - масло) - віск тваринного походження жовтого або буро-жовтого кольору, отриманий в результаті обробки овечої шкіри. Своїми фізико-хімічними властивостями він є ідентичним до людського сала. Його часто називають «вовняним жиром», але цей термін не вірний, оскільки ланолін не містить тригліцеридів, а отже не є жиром.

Як працює ланолін?

Основні завдання ланоліну – захист та кондиціювання, що й зробило його таким потрібним у сфері косметології. Ланолін нормалізує баланс ліпідів на поверхні шкіри, що допомагає зменшити втрату вологи та, як наслідок, забезпечує м'якість та гладкість шкірних покривів. Крім того, до корисних якостей ланоліну відносять здатність загоювати рани, регенерувати, зволожувати, живити зневоднену шкіру, а також розгладжувати нерівності шкіри та дрібні зморшки.

Використання ланолінової олії

Використання ланолінової олії

Завдяки своїм пом'якшувальним, оклюзійним та зволожувальним властивостям ланолінову олію широко використовують для виготовлення гідрофільних мазей та медичних пластирів, а також для створення косметики у сфері краси та догляду.  

Ланолін від зморшок на обличчі 

Багато антивікових продуктів містять ланоліновий спирт і ланолінове масло. Такий склад допомагає утримувати вологу в шкірних покривах, що робить шкіру еластичною, розгладжує зморшки, дарує природний блиск. Також lanolin зменшує щільність кремів, забезпечуючи більш комфортне та приємне нанесення.

Ланолінове масло для волосся 

Потужним косметичним інгредієнтом у боротьбі із сухістю волосся служить пом'якшувальне та водоутримувальне ланолінове масло. Воно входить до складу багатьох засобів для догляду за волоссям. Ланолін може використовуватися як самостійний доглядовий продукт або як компонент шампунів, бальзамів, кондиціонерів, забезпечуючи харчування та зволоження пошкодженого волосся, надійно захищаючи від згубного впливу зовнішнього середовища.  

Для сухих губ 

Окрім зволоження сухої шкіри та волосся, ланолінове масло також надає позитивний вплив на ніжну шкіру губ. Ланолін, на відміну від інших рослинних олій, здатний проникати та доставляти вологу глибоко у шкіру. Доведено, що бальзами на основі ланоліну особливо ефективні для новонароджених та людей із сухістю губ, спричиненої хімієтерапією.  

Для тріщин на сосках 

Незамінним помічником у період лактації та годування груддю для загоєння сосків стане крем із ланоліном Фемофіт Ланолін Фарм. Він добре проникає у зовнішні шари шкіри, утворює тонкий ліпідний бар'єр, відновлює природний водно-жировий баланс шкірних покривів, пом'якшує та загоює тріщини на сосках, забезпечуючи комфортне та безболісне годування. Чистий ланолін без смаку вбереже дитину від алергічної реакції.

Побічні ефекти та можливі ризики

Побічні ефекти та можливі ризики

До побічних ефектів застосування ланолінової олії відносять: 

❌ Отруєння. При прийомі внутрішньо ланолінового масла може виникнути отруєння. Люди, які використовують бальзами для губ на основі ланоліну, повинні бути максимально обережними, щоб не проковтнути велику кількість продукту. Симптомами отруєння є діарея, блювота, нудота, запаморочення. 

❌ Алергія. Варто відзначити, що алергія на ланолін зустрічається дуже рідко, більш схильні до неї люди з алергією на шерсть. Алергічна реакція може виявлятися висипанням, підвищенням температури, набряком, почервонінням шкіри, задишкою, свербінням. 

Висновок

Ланолін - це натуральна речовина, віск, який отримується з овець. Завдяки пом'якшувальним, зволожувальним та регенерувальним властивостям він широко застосовується в косметичних продуктах для догляду за сухою шкірою та волоссям. Особливо ефективний для догляду за сосками жінок, що годують грудьми, а також для усунення сухості губ. Ця речовина отруйна при проковтуванні у великих кількостях, її з обережністю слід застосовувати, якщо є алергія на шерсть. 

Обговорення


Новий коментар

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре